13-09-2014

Google koopt slimme lepels voor Parkinsonpatiënten

Deel dit bericht

Lift Labs, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogtechnologische lepels voor Parkinsonpatiënten, komt in handen van de Amerikaanse gigant Google, zo meldt Datanews.

Liftware, de lepel die Lift Labs ontwikkelde, detecteert en vermindert de trillingen van de gebruiker met behulp van een minicomputer. In het handvat van de lepel zit een oplaadbare batterij met een autonomie van zeven dagen. Bovendien kan je de lepel van het toestel ook vervangen door een vork of een sleutelhanger. Volgens de fabrikant zal het in de toekomst ook mogelijk zijn andere voorwerpen in het toestel te plaatsen.

De lepel, die getest werd door onderzoekers van de universiteit van Michigan, zou de trillingen met 75% beperken ten opzichte van een klassieke lepel. Google liet weten aan het agentschap AFP dat het zal bestuderen hoe de technologie van Lift Labs "op andere manieren kan gebruikt worden om tegen neuro-degeneratieve ziektes zoals Parkinson te strijden".

Google X

Google is van plan Lift Labs te onderbrengen in zijn Google X divisie dat experimentele technieken ontwikkelt, zoals contactlenzen voor diabetici die in staat zijn het glucosegehalte te meten of Google Glass.

Sergey Brin, de medestichter van Google, heeft ook persoonlijke redenen om het leven van Parkinsonpatiënten makkelijker te maken. Zijn moeder lijdt aan de aandoening en hij is zelf ook drager van het gen dat de ziekte kan veroorzaken.

Partners