21-08-2014

SAP gaat OpenStack en Cloud Foundry ondersteunen

Deel dit bericht

SAP gaat de open-source projecten OpenStack en Cloud Foundry ondersteunen met zijn software en tools. SAP hoopt dat hierdoor meer klanten zijn in-memory big data oplossing SAP HANA zullen omarmen. Eerder werd ondersteuning toegezegd voor de data-analyse software van de Apache Software Foundation die nu geschikt is voor SAP HANA.

Cloud Foundry, waar SAP Platinum sponsor van is geworden, is een open source platform-as-a-service (paas) van Pivotal, een nieuw bedrijf opgericht door EMC en VMware, waardoor ontwikkelaars snel applicaties kunnen ontwikkelen en laten werken met internet, social media, mobiel en analytics. Cloud Foundry is een systeem voor het beheer van open source-softwarecode, nieuwe tools voor het bedienen van diensten op grote schaal en meer keuzes voor de implementatie van multi-clouds aan. Het nieuwe proces maakt het makkelijker voor de community om codes te delen, het verbetert de kwaliteit van codes en biedt meer inzicht in eventuele wijzigingen.

Cloud Foundry ondersteunt Java, Ruby, PHP, Python en .Net. Het platform, dat onder de Apache License 2.0 valt en 750 individuele bijdragers heeft, werkt ook met Open Stack zodat het geschikt is voor Amazon, HP, Eucalyptus en Microsoft (Azure).

Apache

OpenStack is een open source cloudcomputing-oplossing voor onder andere Infrastructure as a Service (IaaS). OpenStack is uitgevonden door Rackspace en NASA en biedt flexibiliteit en keus via een gemeenschap van meer dan 6000 individuen en ongeveer 850 organisaties.

SAP zegt dat door het ondersteunen van OpenStack en Cloud Foundry, die gecombineerd kunnen worden met het SAP-platform, goed is voor klanten, partners en ontwikkelaars van software.

Door: Witold Kepinski

 

 

Partners