19-08-2014

UNIT4 meldt meer investeringen in R&D-activiteiten

Deel dit bericht

UNIT4 meldt de investeringen in de R&D-activiteiten van de ERP-software UNIT4 Agresso te verdubbelen. De inkomsten van Software-as-a-Service van de Nederlandse bedrijfssoftwareleverancier blijven groeien; deze inkomsten liggen met 40 procent voor op inkomsten uit licenties. 

UNIT4 zegt al geïnvesteerd te hebben in de nieuwe generatie bedrijfssoftware. Die is samen te vatten in SMAC als UNIT4: software die beschikt over Sociale tools, ook werkt op op Mobiele apparaten, voorzien van een veelheid aan Analysemogelijkheden en ook is af te nemen vanuit de Cloud. De laatste versie van Agresso en de investering in FinancialForce.com (de cloud ERP-oplossing die draait op het Salesforce1-platform) zijn hier voorbeelden van. 

UNIT4 zal de R&D-capaciteit van de Agresso-productlijn de komende twee jaar verdubbelen. Zo kan de softwareleverancier de ontwikkeling van ERP-oplossingen, waarin de mens centraal staat in plaats van de transactie, versnellen. De uitbreiding van de R&D-capaciteit komt in Wroclaw (Polen) en Granada (Spanje). Daar zijn op dit moment 150 ontwikkelaars werkzaam. De R&D-teams in Noorwegen blijven nauw betrokken bij de ontwikkeling van Agresso. Zij richten zich vooral op innovatie en architectuur. 

Parallel daaraan ontwikkelt UNIT4 op het Agresso-platform specifieke oplossingen voor diverse branches zoals onderwijs, zakelijke dienstverlening, groothandels, accountancy, publieke diensten en niet-commerciële instellingen. Gemeenschappelijke kenmerken van alle UNIT4-oplossingen zijn de mogelijkheid om eenvoudig aanpassingen te doen, goede gebruikerservaring en flexibele uitrolmogelijkheden voor publieke, hybride en private cloud. 

José Duarte, CEO van UNIT4: “De markt voor zakelijke software staat op een historisch keerpunt. Nieuwe technologieën en zakelijke modellen hebben zich sterk ontwikkeld en zijn bepalend voor de toekomst van leiders in de softwaremarkt. Onze huidige en toekomstige investeringen in innovatie tonen aan dat we streven naar de beste producten voor onze klanten, partners en medewerkers. We gaan nog meer investeren in innovatie en R&D. In Polen en Spanje beschikken we over schaalbare talent pools van hoge kwaliteit, waardoor we kunnen voortbouwen op bestaande ontwikkelingsactiviteiten.”   

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

ERP, Software

Partners