16-08-2014

Oracle krijgt gelijk bij rechtszaak tegen Rimini Street

Deel dit bericht

Oracle maakt vorderingen in de rechtszaak tegen supportfirma Rimini Street, die soms voor de helft goedkopere support en onderhoudsdiensten op software levert dan Oracle en SAP. De rechtbank in Las Vegas heeft uitgesproken dat het 'waar' is dat Rimini inbreuk maakt op het intellectuele eigendom en copyrights van Oracle. Alle aantijgingen van Rimini tegen Oracle zijn afgewezen.

Rimini en Oracle zijn sinds 2010 juridisch in gevecht over mogelijke inbreuk op het intellectueel eigendom van Oracle. Rimini zegt zegt dat Oracle oneerlijke concurrentie voert. Vier jaar later krijgt Oracle gelijk en zijn Rimini en ceo Seth Ravin verantwoordelijk gesteld voor de inbreuk. Ravin richtte eerder ooit TomorrowNow op, dat ook support leverde op Oracle software. TomorrowNow werd overgenomen door SAP. De Duitse softwareleverancier moest op zijn beurt weer miljoenen dollars aan Oracle betalen vanwege inbreuk op intellectueel eigendom op Oracle software door TomorrowNow.

SAP

Rimini doet goede zaken met zijn diensten voor Oracle en SAP applicaties. Afgelopen tweede kwartaal steeg de omzet met 37 procent naar 20,4 miljoen dollar. Ook in Europa haalt Rimini meer klanten binnen zoals United Biscuits, waar Verkade onderdeel van is. United Biscuits krijgt van Rimini volledige SAP-support voor zijn SAP ECC 6.0 systeem, waaronder een dedicated support engineer. Rimini heeft inmiddels meer dan 100 grote SAP-klanten.

Door: Witold Kepinski

 

Partners