24-03-2014

Cisco en partners bouwen werelwijde OpenStack Intercloud voor Cisco Cloud Services

Deel dit bericht

 

Cisco en partners bouwen komende twee jaar samen een wereldwijde Intercloud voor 1 miljard dollar. Via deze cloud, die werkt op het OpenStack open source platform, gaat Cisco via en met partners Cisco Cloud Services bieden. Cisco partners verdienen het meest met services, zo meldt de netwerkleverancier tijdens de Cisco Partner Summit 2014 in Las Vegas.

Cisco host de cloud services in eigen datacenters, maar ook in die van partners. Met de Intercloud wil Cisco nieuwe markten aanboren nu de switch business onder druk staat. Het gaat om een breed aantal diensten die onder het Cisco merk wordt aangeboden. Dat kunnen Cisco diensten zijn zoals van WebEx, Meraki, Cisco Cloud Web Security, hosted collaboration en cloud DVR.

InterCloud biedt verder diensten op basis van Cisco Unified Computing System, geconvergeerde infrastructuur van VCE Vblock Systems en NetAp en Cisco Application Centric Infrastructure (ACI). Hiermee zegt het netwerkbedrijf klanten te kunnen helpen bij het oplossen van de huidige uitdagingen binnen de IT door de flexibiliteit, implementatietijd en het beheer van de infrastructuur te verbeteren.

Analytics

Cisco Intercloud is een fundament voor Internet of Everything (IoE) ofwel Internet of Things (IoT), waaraan allerlei devices en sensoren aan kunnen worden gekoppeld. Cisco levert het netwerk en een beveiligde architectuur voor high-value diensten zoals applicatie workloads, real-time analytics en schaalbare data diensten, zoals met SAP HANA. 

Cisco werkt rond cloud services samen met Telstra (Australische service provider), Allstream (Canada), MicroStrategy (netwerk-applicaties) en OnX Managed Services (data center it solutions provider). In Europa is Canopy (Atos) een belangrijke cloud-partner. Distributeur Ingram Micro treedt op als cloud services aggregator, provider en distributeur.

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

Hosting

Partners