20-03-2018

CRM Partners lanceert Dynamics 365 Anonymization app voor AVG

Deel dit bericht

Customer Engagement specialist CRM Partners lanceert een Anonymization applicatie die organisaties ondersteunt in het voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met de app is het mogelijk om met één druk op de knop bepaalde persoonsgegevens uit Microsoft Dynamics 365 te verwijderen.

De Anonymization app verwijdert niet alleen de persoonsgegevens op verzoek van de klant. Ook het voldoen aan de bewaarplicht wordt vergemakkelijkt. Zodra de bewaarplicht is verlopen zorgt de app ervoor dat persoonsgegevens automatisch uit het CRM-systeem verwijderd worden. Daarnaast biedt de applicatie een oplossing voor nog een uitdaging. Het gebeurt namelijk nog vaak dat een testomgeving wordt ingericht door een kopie te maken van een productieomgeving. Hoewel dit een representatieve testdatabase oplevert, mogen klantgegevens niet voor dit doel gebruikt worden. De Anonymization app anonimiseert de persoonsgegevens, zodat deze wel gebruikt kunnen worden in testomgevingen.

De app wordt geleverd met een standaardinrichting gebaseerd op hoe de meeste CRM-systemen zijn ingericht. De velden die de app dient te anonimiseren, zoals e-mailadres en naw-gegevens, zijn echter gemakkelijk handmatig aan te passen naar de gewenste indeling.

Partners